Hamilton zegeviert in Mercedes-show

Lewis Hamilton en Nico Rosberg maakten er vandaag in de Grote Prijs van Bahrein een heuse Mercedes-show van. Na een spannende strijd op het circuit van Sakhir bleef de Britse autocoureur zijn Duitse teamgenoot net voor. Hij pakte voor het eerst sinds 2010 zijn tweede overwinning op rij in de Formule 1 en bezorgde Mercedes de derde triomf.

null Beeld ap
Beeld ap

In de avondrace ter ere van de 10e verjaardag van de Grand Prix in Bahrein werd al snel duidelijk dat Mercedes niet bij te houden was door de concurrentie. Hamilton en Rosberg namen al snel afstand van de rest van het veld. De Duitser was van poleposition gestart, maar werd in de eerste bocht voorbijgestreefd door Hamilton. Rosberg was echter niet van plan zich bij een nederlaag neer te leggen en probeerde zijn ploeggenoot diverse keren te passeren. Dat lukte aanvankelijk wel, maar Hamilton nam daarna de koppositie al snel weer over.

Een crash van Esteban Gutierrez zorgde voor een onderbreking van het spektakel aan de kop van de wedstrijd. De Venezolaan Pastor Maldonado reed bij het uitkomen van de pits tegen de wagen van de Mexicaan op, waarna die met zijn bolide over de kop sloeg. Gutierrez kon ongedeerd uit zijn Sauber stappen, maar door de brokstukken op de baan moest de safetycar er aan te pas komen.

Het hele veld kwam daardoor weer bij elkaar, maar na de herstart gingen Hamilton en Rosberg er opnieuw vandoor. Beide rijders kregen van de teamleiding de opdracht om de auto's heel naar de finish te brengen. Rosberg wilde zich echter niet gewonnen geven. Na een aantal inhaalpogingen slaagde Hamilton er toch in de koppositie vast te houden. Evenals een week eerder in Maleisië kwam hij als eerste over de finish.

Hamilton had genoten van de strijd met zijn teamgenoot. 'Dit was een van de spannendste races die ik in mijn loopbaan heb gereden. Nico heeft het geweldig gedaan. Het was lastig om hem achter mij te houden. Ik was best wel opgelucht toen ik als eerste over de finish kwam.' Rosberg, de winnaar van de eerste race in Australië, baalde van zijn tweede plaats. 'Ik haat het om te verliezen, maar ik hoop dat iedereen nu heeft gezien dat er geen stalorders zijn. Ik denk dat we vooral mooie reclame hebben gemaakt voor de sport.'

De Mexicaan Sergio Perez reed in zijn bolide van Force India naar de derde plaats en kon na afloop zijn geluk niet op. De regerend wereldkampioen Sebastian Vettel eindigde met zijn Red Bull-wagen als zesde. 'Er zat niet meer in', aldus Vettel.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over