Haase moet opgeven op Australian Open

Robin Haase heeft opgegeven in zijn partij in de eerste ronde van de Australian Open tegen de Amerikaan Donald Young. De Haagse tennisser liet zich tijdens de wedstrijd een paar keer behandelen op de baan, maar dat bleek niet te helpen. Bij een stand van 6-7 (4) 7-6 (2) 6-2 1-0 in het voordeel van Young stopte Haase ermee.

Robin Haase. Beeld epa
Robin Haase.Beeld epa

Haase begon goed aan de wedstrijd. Hij kwam in de eerste set na een break met 5-4 voor. Hij liet Young daarna nog wel terugkomen, maar in de tiebreak trok hij de set toch naar zich toe.

In het tweede bedrijf moest een tiebreak opnieuw de beslissing brengen. Dit keer was de Amerikaan daarin de beste. Daarna kreeg Haase last van zijn rug en zijn rechterbeen. Hij kreeg tot twee keer toe een medische behandeling, maar was uiteindelijk niet meer in staat om te serveren en moest de strijd staken.

Het is voor Haase de derde keer op rij dat hij in Australië niet door de eerste ronde komt. Vorig jaar verloor hij van de Brit Andy Murray. In 2012 was de Amerikaan Andy Roddick te sterk.

Donald Young. Beeld epa
Donald Young.Beeld epa
Meer over