'Guus Hiddink praat in Londen met Chelsea'

Guus Hiddink onderhandelt vrijdag in een hotel in Londen over de functie van hoofdtrainer bij Chelsea. Dat meldt de BBC op basis van bronnen bij de kampioen uit Londen.

Guus Hiddink Beeld anp
Guus HiddinkBeeld anp

Hiddink zou de donderdag ontslagen José Mourinho voor de rest van het seizoen moeten vervangen. Vrijdagochtend verscheen er al een foto van Hiddink op sociale media. Volgens de maker was de oud-bondscoach van het Nederlands elftal net geland op vliegveld Heathrow van de Engelse hoofdstad.

Tweede keer

Het zou de tweede keer zijn dat Hiddink de gevallen topclub uit Londen weer sucesvol moet maken. Hij maakte in 2009 het seizoen af als vervanger van de ontslagen Luiz Felipe Scolari. Hiddink leidde Chelsea toen naar de winst van de FA Cup en halve finale van de Champions League.

Hiddink werd in juni van dit jaar ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij werkte ook met de nationale ploegen van Zuid-Korea, Turkije, Rusland en Australië. Als clubtrainer had hij PSV, Real Madrid, Real Betis, Valencia, Fenerbahçe en Anzji Machatsjkala onder zijn hoede.

Na Ronald Koeman bij Southhampton en Louis van Gaal bij Manchester United zou Hiddink de derde Nederlandse hoofdtrainer in Engeland zijn.

Guus Hiddink is volgens The Daily Telegraph de opvolger van José Mourinho, voor de rest van het seizoen. The Special One presteerde dit seizoen minder dan gewoontjes en is donderdag ontslagen bij Chelsea.

Meer over