Guardiola wordt trainer van City, contract Nigel de Jong ontbonden

Op de slotdag van de winterse transferperiode worden slechts zelden absolute toptransfers afgerond. Het is vooral gaten vullen. Clubs hadden tot maandag middernacht om hun selectie rond te krijgen. Dit gebeurde er in binnen en buitenland.

Arjen Robben en Pep Guardiola. Beeld anp
Arjen Robben en Pep Guardiola.Beeld anp

Guardiola wordt trainer van Manchester City

Manchester City is erin geslaagd de begeerde Joseph Guardiola te contracteren. Dat meldt de Engelse club in een officieel statement. De geruchtenstroom omtrent de toekomst van de succestrainer kwam op gang toen Guardiola begin januari aangaf na dit seizoen Bayern München in te ruilen voor 'een club uit de Premier League'. Sindsdien werd de Catalaan in verband gebracht met Chelsea, Manchester United en Manchester City. Guardiola heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij The Citizens.

Manuel Pellegrini meldt tijdens een persconferentie dat hij al weken op de hoogte is van de komst van Guardiola. Ook zegt hij blij te dat het hoge woord eruit is, zodat minder ruimte is voor speculatie. Hij zegt verder dat hij zijn contract uitdient, waarna hij het stokje overdraagt aan Pep.

Guardiola wordt trainer Manchester City

'Pep' Guardiola is met ingang van 1 juli hoofdcoach van Manchester City. Lees hier het nieuwsbericht van de Volkskrant.

Nigel de Jong en AC Milan uit elkaar

AC Milan meldt op de eigen website dat het contract van Nigel de Jong tweezijdig is opgezegd. De 31-jarige Nederlander was jarenlang een belangrijke schakel op het middenveld en kwam in totaal tot 96 officiële wedstrijden in het tenue van de gevallen topclub. De Jong wordt inmiddels in verband gebracht met Los Angelos Galaxy in de VS.

Nigel de Jong in het tenue van AC Milan. Jarenlang was hij vaste waarde, nu mag hij vertrekken. Beeld anp
Nigel de Jong in het tenue van AC Milan. Jarenlang was hij vaste waarde, nu mag hij vertrekken.Beeld anp

Büttner maakt overstap naar Anderlecht

Alexander Büttner verlaat Dinamo Moskou per direct om bij RSC Anderlecht aan de slag te gaan. De 26-jarige ex-speler van onder meer Vitesse en Manchester United is in Rusland op een dood spoor beland en gaat in België de geblesseerde Ivan Obradovic vervangen. De Belgische topclub huurt Büttner tot het eind van het seizoen en heeft een koopoptie in het contract opgenomen.

Alexander Büttner in het shirt van Dinamo Moskou. Beeld anp
Alexander Büttner in het shirt van Dinamo Moskou.Beeld anp

China

Het is de transferperiode waarin Chinese clubs zich voor het eerst echt aan het front melden. Voorheen waren Europese topspelers onhaalbaar, maar die tijd lijkt voorbij. Zo maakte Gervinho voor 15 miljoen de overstap van AS Roma naar Hebei China Fortune en stapte Braziliaanse middenvelder Ramires voor 28 miljoen over van Chelsea naar Jiangsu Suning.

Naast Gervinho en Ramires vertrokken ook Fredy Guarín (voor 13 miljoen van Internazionale naar Shanghai Greenland Shenhu) en Stéphane Mbia (voor 4 miljoen van Trabzonspor naar Hebei China Fortune) naar China.

Meer over