Grosjean acht zich niet kansloos in duel met Krajicek

De finale van het tennistoernooi in het Amerikaanse Key Biscayne, ook wel het vijfde Grand Slam genoemd, zal een gevecht worden tussen Goliath en David....

Het zal een duel worden tussen een speler die de bal met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur in het spel kan brengen en wegens de reikwijdte van zijn armen aan het net bijna niet te passeren is en een speler die het vooral moet hebben van zijn lichtvoetigheid en spelinzicht.

Krajicek won tot dusverre vijftien officiële toernooien, waaronder Wimbledon in 1996. Hij zal bij winst in de finale klimmen naar de vierde plaats van de wereldranglijst. Zijn uit Marseille afkomstige tegenstander, twintig jaar nog maar, kwam nooit verder dan een plaats in de halve finale, enkele weken geleden in Kopenhagen.

De finalisten van Key Biscayne hebben slechts één keer eerder tegenover elkaar gestaan: vorig jaar in Marseille. Grossjean speelde fris van de lever en won de eerste set, maar moest bij 5-5 in de tweede reeks wegens een blessure de strijd staken.

Grossjean zei na zijn zege tegen de Spanjaard Clavet in de halve finales niet op te zien tegen de confrontatie met Krajicek. 'Ik zal de baan opstappen met de gedachte dat het zomaar een wedstrijd is. Ik ben niet kansloos als ik zijn service weet te retourneren.'

Meer over