Groningen gokt via Intertoto op plaats in UEFA Cup-strijd

FC Groningen heeft zich ingeschreven voor de Intertoto-competitie. De club hoopt via dit toernooi de hand te leggen op een van de drie beschikbare toegangsbewijzen voor de strijd om de UEFA Cup....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Nederland heeft twee plaatsen in de Intertoto. Ook Heerenveen heeft interesse voor het toernooi. Mochten zich meer dan twee Nederlandse clubs aanmelden, dan is de stand op de ranglijst beslissend. Bij de loting voor de Intertoto zijn de Nederlandse clubs ingedeeld in groep 1 en 10.

De eerste poule bestaat verder uit een team uit Duitsland, Denemarken, Polen en Wit-Rusland. In groep 10 zijn een club uit Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Roemenië en Slowakije ondergebracht.

FC Groningen wil overigens het Oosterpark-stadion verlaten. Het bestuur van de club volgt daarmee de aanbevelingen van een onderzoeksbureau dat een locatie-onderzoek voor de eredivisieclub heeft verricht. Daaruit kwam naar voren dat FC Groningen alleen in een nieuw stadion de inkomsten flink kan opschroeven. Het Oosterpark-stadion biedt nauwelijks mogelijkheden tot uitbreiding.

Het nieuwe stadion zou een capaciteit van 15.000 tot 20.000 zitplaatsen moeten krijgen.

Meer over