Graswicket van VRA oogst alom lof van cricketers

Een delegatie van de Engelse Cricket Bond (ECB), onder leiding van chief executive T. Lamb, heeft zaterdagavond haar goedkeuring gegeven inzake het graswicket op het veld van hoofdklasser VRA....

Oe spelers echter van zowel het oude als het huidige Nederlandse elftal, waren na afloop van de testwedstrijd vol lof over het nieuwe graswicket.

Oud-international captain Steven Lubbers: 'Een schitterende aanwinst in Nederland en uiteraard voor de cricketsport. Alleen zullen de bowlers zich moeten gaan aanpassen aan dit graswicket'. Ook bowler Leemhuis was enthousiast: 'Alleen worden mijn ''slechte ballen'' op dit wicket genadeloos afgestraft'. Topscorer Zulfiqar van het Voorburgse VCC (176 not out), kon zijn geluk niet op: 'Dit is mijn beste batting-prestatie tot dusver. Mede ook door deze nieuwe ondergrond.'

Het huidige Nederlands elftal scoorde er zaterdag in Amstelveen lustig op los en eindigde op een fors totaal van 306 voor 5 In 50 overs. Naast Zulfiqar kwamen Houden (VRA) met 50; Van Oosterom (HBS) met 22 en Dave Bakker (VOC) met 24 runs in de dubbele cijfers.

Phil Keukelaar van Hermes DVS was de belangrijkste aanvaller bij de oud-internationals: 2/47/8.

Opmerkelijk was, dat het eerste wicket pas viel bij 118 runs.

Bij de oud-internationals waren Bradley (Hermes DVS): 89 runs, Kuilman van UD met 46 en Clarke van Quick Den Haag met eveneens 46 runs de belangrijkste spelers. Tjade Groot van VRA nam twee wickets: 2/38/9.

Op 240/7 in 50 overs eindigden de oud-internationals.

Meer over