Graafschap kwelt MVV in roodgetint duel

MVV zit diep in de zorgen. De ploeg verloor zaterdagavond de belangrijke uitwedstrijd tegen De Graafschap (3-1) én tot overmaat van ramp ook nog eens twee spelers met een rode kaart....

De Graafschap kwam door een treffer van Viscaal vroeg op voorsprong. De spits kopte in de zesde minuut raak. De Doetinchemmers, die ook in de gevarenzone verkeren, verzuimden daarna door te drukken.

Tien minuten na de rust stond de thuisploeg plotseling met tien man. Verdediger Nok deelde een klap uit aan Perez en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Van Dijk.

Emerson kreeg daarna de gelegenheid om de partijen weer op gelijke hoogte te brengen. De Braziliaan mocht aanleggen voor een strafschop, maar was zo dom daar een theaterstukje van te maken. Het gevolg was een dure misser. Even later was hij aan de zijlijn betrokken bij een incident met Den Turk. Emerson maakte daarna een trappende beweging en Van Dijk trok opnieuw de rode kaart.

Met tien tegen tien kwam MVV langszij. Invaller Taiwo (ex-De Graafschap) kopte tien minuten voor tijd raak na een vrije trap van Perez, 1-1.

In de slotfase kwam De Graafschap alsnog aan de zo begeerde drie punten. Joordens maakte een onbesuisde overtreding op Redeker en kreeg zijn tweede gele kaart, het derde rood van de wedstrijd. Godee benutte de toegewezen strafschop (2-1), waarna Viscaal er in in blessuretijd zelfs nog 3-1 van maakte.

Meer over