Update

Goss sterkste in drijfnatte sprint in Tirreno

Matthew Goss heeft donderdag de tweede rit in de Tirreno Adriatico gewonnen. De Australiër van Orica-GreenEdge versloeg in de 232-kilometer lange rit van San Vincenzo naar Arezzo in drijfnatte omstandigheden de Italiaan Manuel Belletti en de Duitser Gerald Ciolek in de massasprint.

Matthew Goss. Beeld ap
Matthew Goss.Beeld ap

Klassementsleider Mark Cavendish kwam van te ver om een rol van betekenis in de spurt te spelen. Hij eindigde als vijfde, maar behield wel zijn leiderstrui. Ook andere topsprinters als André Greipel (7e) en Peter Sagan (9e) deden niet mee om de ritwinst.

De oud-wereldkampioen was zeer ontevreden met het resultaat. 'Hier gaan we vanavond eens over praten', stelde Cavendish na afloop vast tegen Het Nieuwsblad. 'Ik ben teleurgesteld in de laatste mannen in mijn treintje. Ik moest vertrekken vanuit 30ste positie, dat is veel terrein om goed te maken. Ik weet niet wat er verkeerd is gelopen, we hadden voorin moeten zitten.'

Goss bezorgde zijn Australische ploeg het tweede succes van de dag. Eerder won zijn ploeggenoot Michael Albasini al de etappe in Parijs-Nice. Niki Terpstra, die woensdag met zijn ploeg Omega Pharma-QuickStep de ploegentijdrit had gewonnen, is nog altijd de beste Nederlander in het klassement. Hij staat derde op 3 seconden van Cavendish.

Meer over