Golf: Titel WK matchplay voor outsider Ogilvy

CARLSBAD (ANP) Een volslagen outsider heeft het wereldkampioenschap matchplay golf gewonnen. De 28-jarige Australiër Geoff Ogilvy versloeg in Carlsbad (Californië) de Amerikaan Davis Love III in de finale over 36 holes met 3 en 2. Hij verdiende met de wereldtitel ruim een miljoen euro.

Het WK matchplay in La Costa Resort in Carlsbad was voorbehouden aan de beste 64 spelers van de wereldranglijst. Alle topspelers vlogen er in de eerste drie ronden uit. Ogilvy was nummer 53. Hij won alle zes partijen. De Amerikaan Love is een voormalig majorwinner en ex-topvijf van de wereld. De laatste twee jaar presteerde hij niet zo geweldig meer na schokkende gebeurtenissen in zijn privé-leven. Een familielid die als zaakwaarnemer optrad, lichtte de golfer op voor grote bedragen.

In de finale van het WK matchplay was Love de favoriet, maar hij stond vanaf het begin op achterstand en ondanks de vele holes die hij nog beschikbaar had, kon hij het gat niet meer dichten. Op de 34e hole was de strijd gedaan. Voor Ogilvy was dit veruit de grootste triomf uit zijn loopbaan.

Meer over