Go Ahead Eagles snel klaar in Europa League

Het zeldzame avontuur van Go Ahead Eagles in Europa zit er na één rondje al weer op. De ploeg uit de Jupiler League ging donderdagavond in de return tegen Ferencváros in Hongarije met 4-1 onderuit. Het eerste duel in de eerste voorronde van de Europa League was vorige week in Deventer in 1-1 geëindigd. Voor de Eagles kwam Deniz Türüc in de extra tijd fraai tot scoren.

null Beeld epa
Beeld epa

Go Ahead degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie, maar kreeg op basis van een hoge klassering in het Fair Play-klassement zowaar een ticket voor Europees voetbal. De Hongaarse bekerwinnaar bleek echter op eigen veld veel te sterk voor de Eagles, die vooral in defensief opzicht een zwakke indruk maakten.

Het duel in de Groupama Arena werd zonder publiek gespeeld. De Hongaarse club had nog een straf bij de UEFA openstaan. Buiten het stadion waren veel supporters en agenten op de been. Ook in Deventer was het druk. Op De Brink in het oude centrum keken enkele honderden fans naar de uitwedstrijd op een groot videoscherm.

Henk de Haan
Oersupporter Henk de Haan was wel van de partij in Boedapest. Hij won eerder deze zomer tijdens een supportersavond een droomreis voor twee personen naar Boedapest, maar mocht door de UEFA-sanctie aanvankelijk niet mee. Als 'interim-commissaris internationale betrekkingen' was De Haan met zijn echtgenote toch nog welkom in het akelig lege stadion.

De Haan liet zich als bestuurslid voor een paar dagen uitgebreid in de Hongaarse watten leggen, maar werd door zijn eigen ploeg bepaald niet verwend. Al in de vierde minuut kwamen de Eagles door een treffer van Zoltán Gera op achterstand. Nog voor de rust voerden Daniel Böde en Attila Busai de score verder op (3-0). Na de rust ontsnapte Go Ahead aanvankelijk nog aan een grotere nederlaag. De Belg Roland Lamah schoot na ruim een uur een strafschop naast. Vlak voor tijd maakte Zsolt Haraszti er alsnog 4-0 van, waarna Türüc de nul voor de Eagles van het bord haalde: 4-1.

Meer over