Update

Glorieuze zege Boonen in Ronde van Vlaanderen

De Belgische wielrenner Tom Boonen heeft vandaag de 96ste editie van de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Dat gebeurde op een vernieuwd parcours met finish in Oudenaarde. Boonen versloeg in de sprint zijn medevluchters Filippo Pozzato (tweede) en Alessandro Ballan, beiden Italianen.

redactie
null Beeld AP
Beeld AP

Voor Boonen was het zijn derde zege in de Vlaamse klassieker.

Niki Terpstra, teamgenoot van Boonen en winnaar van Dwars door Vlaanderen, was de beste Nederlander op de zesde plaats.

Fabian Cancellara, de Zwitserse topfavoriet, kwam op ruim 60 kilometer voor de streep zwaar ten val en moest 'de Ronde' voortijdig verlaten. Hij brak zijn sleutelbeen. Het ongeval gebeurde kort na de bevoorrading. De Zwitserse renner bleef liggen met op het oog ernstige verwondingen. Cancellara werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Oudenaarde waar een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd.

Wind
'Ik voelde me vandaag niet echt super. Ik was een beetje moe. Ik had in de finale ook wel de angst dat die twee mij zouden afmaken. Maar de wind was mijn bondgenoot vandaag. Ik had niet veel meer over, maar het was precies voldoende', zei de Belgische renner, die in de sprint de Italianen Filippo Pozzato en Alessandro Ballan aftroefde.

Boonen vond het wel jammer dat de Zwitser Fabian Cancellara door een val uit de 'Ronde' moest. 'Het was wel veel mooier geweest met hem erbij. Maar dit hoort ook bij de koers.'

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over