'Gladbach-trainer Advocaat verdient aan zweetplekken!'

'De man deinst werkelijk nergens voor terug. En helemaal niet voor geld. . .'..

Populair is hij nog niet, in Duitsland, Dick Advocaat. Het nieuws dat een Nederlandse dagblad-advertentie met een bezwete bondscoach Advocaat in de prijzen was gevallen, bleef op de redactie van Bild niet onopgemerkt.

De winnende advertentie was een zogenaamde 'inhaker', een snelle reactie op nieuws. Tijdens het EK in Portugal werd Advocaat, die sinds dit seizoen trainer is van Borussia Mönchengladbach, gefotografeerd met grote zweetplekken onder de armen. Reclamebureau Draft uit Amsterdam speelde er op in en bedacht een advertentie voor deodorant-fabrikant Rexona.

'Mogen we zowel links als rechts versterking voorstellen', was de tekst tussen de zweetplekken. De advertentie werd destijds zonder toestemming van Advocaat gepubliceerd. In GPD-kranten werd vorige week gemeld dat later snel een akkoord werd bereikt. Volgens Draft waren er geen grote sommen mee gemoeid.

Voor Bild vormde dat geen beletsel om Advocaat eens flink aan te pakken, in een vilein stukje onder de welluidende kop 'Gladbach-trainer Advocaat kassiert für Schweissflecken'.

De krant schat dat de advertentie hem 50 duizend euro heeft opgeleverd. Ook wordt listig verband gelegd met de reclame die Advocaat maakt voor een bedrijf dat met behulp van lasertechnieken haar implanteert.

Jammer dat Bild niet weet dat Advocaat al eens eerder in de prijzen viel. De reclame voor Calvé pindakaas waarin hij zich verbaast over de schotkracht van een voetballertje, was goed voor de Gouden Loeki 2002.

Meer over