Update

Gilbert blijft Gesink net voor in Canada

Philippe Gilbert heeft vandaag in Canada de Grand Prix van Québec op zijn naam gebracht. De favoriete Belgische wielrenner, die na afloop verklaarde tamelijk zenuwachtig te zijn geweest voor de start, bleef de Nederlander Robert Gesink net voor. De Colombiaan Rigoberto Uran finishte als derde.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

De aanvalslustige Gilbert demarreerde drie kilometer voor de eindstreep uit een kopgroep van tien. Dit keer wel met succes. Alleen Gesink kon hem in tijdens de slotklim nog volgen, maar uiteindelijk niet meer bedreigen. De Rabobankrenner kwam een paar meter tekort.

Voor de 30-jarige Gilbert was het de zoveelste zege van het seizoen. Eerder was de Waal al de beste in onder meer de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en Clasica San Sebastian. De GP Québec, toe aan de tweede editie, maakt ook onderdeel uit van de UCI World Tour.

'De wedstrijd was verre van gemakkelijk', zei Gilbert na de huldiging. 'Team Sky hield het tempo hoog. Na twee derde van de koers was niemand individueel in staat het verschil te maken. Pas toen we met tien wegreden werd het gemakkelijker. Ik heb even gerecupereerd en demarreerde daarna op de grote versnelling tijdens de laatste klim.'

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
Meer over