Geblesseerde Federer niet naar Rotterdam

Roger Federer heeft afgezegd voor het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat volgende week in Rotterdam begint. De Zwitser heeft dinsdag een kijkoperatie aan zijn knie ondergaan. Hij is naar verwachting een maand uitgeschakeld.

Redactie
Roger Federer tijdens de Australian Open. Beeld photo_news
Roger Federer tijdens de Australian Open.Beeld photo_news

De zeventienvoudig winnaar van een grandslam was de grote blikvanger van het toernooi in Ahoy. Hij haalde vorige week nog de halve finale van de Australian Open. Federer moest zijn meerdere erkennen in de latere winnaar Novak Djokovic.

De afzegging van Federer is een domper voor toernooidirecteur Richard Krajicek. 'In de eerste plaats hopen we op een voorspoedig herstel voor Roger. Vanuit eigen ervaring weet ik dat het herstel na deze operatie een tijd kan duren. Het feit dat hem is geadviseerd niet te spelen, zegt hierbij genoeg. Dit bericht was voor ons natuurlijk enorm balen, net als voor de tennisfans die zich verheugden op zijn komst.'

Behalve Federer heeft ook Nick Kyrgios zich afgemeld bij Krajicek, die het deelnemersveld inmiddels heeft aangevuld met de Zuid-Koreaan Hyeon Chung en Tsjech Lukas Rosol.

Roger Federer, de attractie van het ABN Amro World Tennis Tournament

Aan het hoofd van de tafel maakt Roger Federer grappen over het aantal koffers dat hij als vader van een dubbele tweeling moet inpakken voor de reis naar het volgende tennistoernooi. Naast hem kijkt Richard Krajicek goedkeurend toe. Op audiëntie bij Roger Federer, die toen nog naar Rotterdam zou gaan. Lees hier het artikel.

Meer over