Gatto achterhaalt Voeckler vlak voor finish in Vlaanderen

De Italiaanse wielrenner Oscar Gatto heeft woensdag de wielerkoers Dwars door Vlaanderen gewonnen. De renner van Vini Fantini klopte in de sprint van een kopgroep van negen de Sloveen Borut Bozic en de Australiër Mathew Hayman.

null Beeld afp
Beeld afp

e kort voor de finish ontsnapte Fransman Thomas Voeckler werd net voor de streep achterhaald. Beste Nederlander was Niki Terpstra. De winnaar van vorig jaar werd nu 11de.

De slag viel op de Paterberg, zo'n 30 kilometer voor het einde. Hayman en de Belg Stijn Vandenbergh kregen voorop gezelschap van Gatto waarna nog een zevental aansloot. Voeckler plaatste zijn aanval op 6 kilometer van de streep in Waregem. Hij kreeg maximaal 15 seconden voorsprong en leek nog net uit de greep van zijn vroegere medevluchters te blijven. Maar onder aanvoering van de Brit Ian Stannard kwam de groep terug en sprintte Gatto, in 2011 ritwinnaar in de Ronde van Italië, naar de winst.

'Een mooie overwinning, in een land met zo veel mooie koersen', sprak de winnaar voor de Belgische tv. 'Als kleine ploeg krijgen we niet veel kansen hier te rijden, misschien verdienen we wel meer kansen.'

Voeckler
Voeckler reageerde gefrustreerd op het missen van de overwinning. 'Ik ben blijven rijden en dacht dat het goed zat. Toen ik omkeek, zag ik echter dat Stannard op kop sleurde, ik vraag me af voor wie?' klonk het verongelijkt uit de mond van de renner van Europcar, die toegaf dat krampen hem parten speelden in de laatste 100 meter. Stannard was in gezelschap van Hayman, zijn ploeggenoot bij Sky.

Thomas Voeckler. Beeld afp
Thomas Voeckler.Beeld afp
Meer over