Gandhi lijkt klaar voor greep naar titel

De opmars van Gandhi in de cricket hoofdklasse lijkt niet meer te stuiten. Vooraf werd de Amsterdamse formatie door niemand genoemd in het rijtje kanshebbers voor de landstitel....

Het verhaal van Gandhi gaat zo langzamerhand de vorm van een sprookje aannemen. Twee jaar geleden promoveerde de club, die voornamelijk bestaat uit allochtone cricketers, naar de hoofdklasse. Na twee jaar degradatiecricket lijkt Gandhi klaar voor een greep naar de macht. Het zou een kroon zijn op het werk van de onvermoeibare voorzitter/sponsor Tewarie.

Het team lijkt dit seizoen, mede door de komst van international Khan en Zulfiqar, geheel in balans. Routinier Clarke is captain, speler-coach Joshi is een aanwinst voor het Nederlandse cricket en ondertussen heeft Gandhi in de gebroeders Tewarie ook nog heuse talenten.

Excelsior bezweek voor de dadendrang in Amsterdam-Oost. Vic Tewarie en Joshi waren lastig te bespelen. De elf batsmen uit Schiedam produceerden exact 100 runs en met de hulp van 21 extra's kwam er een nauwelijks te verdedigen 121 op het bord. Tewarie had de uitstekende cijfers 3/7/7. De rechtshandig bowlende Joshi, die vanwege een gebroken duim met de linkerhand in het gips speelde, veroverde 4 wickets voor 17 runs in 11 overs. Gandhi passeerde het totaaltje voor 4 wickets.

VOC verloor van HCC en moet Gandhi daarom voor laten gaan. Pringle was als bowler wederom onbespeelbaar. Na zijn 9 voor 26 van vorige week deed hij het met 4/8/9 voor zijn done nog rustig. VOC was voor 89 all out. HCC ging daar voor twee wickets voorbij. VRA won dankzij een voortreffelijke Amin (7/21/11) op het nippertje van Hermes DVS, dat zaterdag ook al de derby van Excelsior had verloren. HBS bleef ten slotte ook contact houden met de kopgroep door een overwinning op UD. Quick nam afstand van de drie hekkensluiters door een belangrijke zege op Rood en Wit. Na de 174 van Quick kwam Rood en Wit niet verder dan 113 runs.

Meer over