Update

Galavoorstelling Federer op Wimbledon

Roger Federer heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien op het centercourt van Wimbledon. De zesvoudig winnaar gaf de Fransman Adrian Mannarino geen kans in de tweede ronde: 6-2 6-3 6-2.

Beeld getty

Federer wacht in de derde ronde vermoedelijk een zwaardere klus. De Zwitser treft David Nalbandian. De Argentijn wist Federer al acht keer te verslaan.

Federer toonde zijn klasse donderdag vooral in de beginfase. Hij won de eerste 23 punten op zijn eigen opslag. Pas in de zesde servicegame van Federer pakte Mannarino eindelijk zijn eerste punt. De man uit Basel is in Londen enorm populair. Het publiek trakteerde hem nog voor de laatste game op een staande ovatie. Federer beloonde de toeschouwers door de partij af te sluiten met een spectaculaire 'sprongsmash'.

Het was een unieke ervaring voor Federer om onder het dak van het belangrijkste toneel op Wimbledon te spelen. 'Dit was een speciaal moment in mijn carrière. Ik heb er echt van genoten. Zeker omdat de toeschouwers nog zo enthousiast waren.'

Federer kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie met Nalbandian. Beide mannen kennen elkaar door en door. In 1998 speelden ze in de jeugd al tegen elkaar. 'Hij was vaak net iets beter aan het einde van wedstrijden. Nu is het aan hem om te laten zien dat hij het nog in zich heeft.'

Nalbandian heeft veel blessures gehad en is al jaren niet meer in de buurt gekomen van de derde positie die hij ooit bekleedde op de wereldranglijst.

Beeld ap
Beeld afp
Meer over