Update

Froome kopman op WK, Wiggins in knechtenrol

Christopher Froome is de kopman van de Britse wielerploeg voor de wegwedstrijd op het WK wielrennen, komende week in Florence. Dat heeft de Britse wielerfederatie vrijdag bekendgemaakt. Zijn rivaal en ploeggenoot Bradley Wiggins maakt eveneens deel uit van de Britse ploeg, maar zal op voorhand niet de kaart worden die door de Britten wordt gespeeld.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Naast Froome en Wiggins, de winnaars van de Tour de France van de afgelopen twee jaar, zijn ook Mark Cavendish, Steve Cummings, Josh Edmondson, Ian Stannard, Geraint Thomas en Jon Tiernan Locke opgenomen door Dave Brailsford, die de scepter zwaait over de Britse ploeg.

'We hebben een sterk team en het is een geweldige stimulans dat we de twee laatste winnaars van de Ronde van Frankrijk in ons midden hebben. Daarnaast zijn Cavendish en de anderen knechten van een zeer hoog niveau', aldus Brailsford, die ook teambaas van de WorldTourformatie Sky is.

Wiggins en Alex Dowsett zullen namens Groot-Brittannië de tijdrit rijden op 25 september over ruim 55 kilometer van Montecatini Terme naar Florence. De wegwedstrijd wordt op 29 september verreden van Lucca naar Florence over bijna 280 kilometer.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over