Freiburg degradeert zonder te spelen uit Bundesliga

SC Freiburg is vrijdag zonder zelf te spelen gedegradeerd uit de Bundesliga. Doordat Hansa Rostock op de dertigste speeldag thuis met 0-0 gelijk speelde tegen VfL Bochum, kan de voormalige club van de Nederlander Decheiver de vijftiende plaats niet meer halen....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

SC Freiburg, dat zaterdag thuis speelt tegen MSV Duisburg, heeft 18 punten uit 29 wedstrijden. Hansa Rostock kwam op 34 punten uit 30 ontmoetingen. Fortuna Düsseldorf en FC St. Pauli staan op de zestiende en zeventiende plaats.

Hansa Rostock won de laatste vier thuiswedstrijden, tegen VfL Bochum bleef de 0-0 staan. Het duel was het aanzien niet waard, beide ploegen misten hun spelmakers Beinlich en Wosz.

Fortuna Düsseldorf verloor op eigen veld met 2-1 van Arminia Bielefeld. Twintig minuten voor tijd stond de degradatiekandidaat met 1-0 voor, door een treffer van de Rus Dobrovolski. In de 70ste minuut kopte Reina de 1-1 in.

Vijf minuten later stond de thuisclub met tien man, invaller Judt kreeg de rode kaart wegens een grove overtreding.

Drie minuten later maakte oud-international Kuntz de 1-2 voor de ploeg van de Nederlanders Silooy en Maas, die de gehele wedstrijd speelden.

Meer over