Frankrijk wil nummer 10, Zwitserland primeur

De Franse tennissers willen komend weekeinde voor eigen publiek in Lille voor de tiende keer de Daviscup winnen. Tegenstander Zwitserland jaagt juist op een primeur. Nog nooit wisten de tennissers uit het Alpenland het jaarlijkse landentoernooi te winnen. De afgelopen twee jaar ging de Daviscup naar Tsjechië.

null Beeld afp
Beeld afp

De Verenigde Staten voeren de eeuwige ranglijst aan met 32 titels, gevolgd door Australië met 28. Daarna volgt een groot gat naar Frankrijk en Groot-Brittannië, twee landen die de Daviscup negen keer wonnen. De laatste zege van de Franse tennissers dateert van 2001. Met de huidige Daviscupcaptain Arnaud Clément in de ploeg verloor Frankrijk in 2010 zijn laatste finale, tegen Servië.

Clement beschikt met Jo-Wilfried Tsonga, Gaël Monfils, Julien Benneteau en Richard Gasquet over vier spelers uit de top 30 van de wereld. Zwitserland heeft met Roger Federer en Stan Wawrinka de nummers 2 en 4 van de lijst, maar hun ploeggenoten Marco Chiudinelli en Michael Lammer staan respectievelijk 212e en 508e.

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over