Update

Forse whiplash voor Willem II'er Swinkels

Willem II-speler Arjan Swinkels heeft vanavond een forse whiplash opgelopen in de wedstrijd tegen Sparta. De aanvoerder van de club uit de Jupiler League werd met een ambulance van het veld gereden.

© PRO SHOTS Beeld
© PRO SHOTS

Swinkels kwam na een stevige duw van Sparta-spits Jeremy Bokila in botsing met de knie van Willem II-doelman David Meul. De wedstrijd tussen Willem II en Sparta lag zo'n 20 minuten stil na het incident.

Willem II leidde op het moment van de ongelukkige botsing met 2-1, wat later ook de uitslag zou worden. Voor Willem II waren Piqué en Vossebelt trefzeker, waarna Veldmate tegen scoorde voor Sparta. Doelman Meul van Willem II stopte na rust nog een strafschop van Bokila.

Toen de nek van Swinkels gestabiliseerd werd en hij in de ambulance verdween, zongen fans van Willem II én Sparta zijn naam.

'Swinkels heeft een forse whiplash opgelopen', zei Willem II-coach Jürgen Streppel. 'Het duurde lang, omdat we geen risico's wilden nemen. Ik ben zeer blij dat het meevalt, want het zag er aanvankelijk ernstig uit. Het lijkt wel of het tegenwoordig mode is', verwees Streppel naar recente hoofdblessures van Tyton (PSV), Stekelenburg (AS Roma) Wintjes (Fortuna Sittard) en Doedee (FC Dordrecht).

Swinkels mocht vanavond laat het ziekenhuis alweer verlaten en is inmiddels thuis.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over