Formule 1: Beste seizoensrace Charles Zwolsman

ELKHART LAKE (ANP) - De Nederlandse autocoureur Charles Zwolsman heeft zondag zijn beste race tot nu toe gereden in de Champ Car World Series. De Nederlander werd zevende tijdens de twaalfde race van het meest prestigieuze kampioenschap in de Amerikaanse autosport.

In het algemeen klassement steeg hij naar de veertiende plaats. De overwinning op het circuit van Road America, in Elkhart Lake, ging naar de Amerikaan A.J. Allmendinger. De Braziliaan Bruno Junqueira eindigde als tweede. De Fransman Sébastien Bourdais werd als derde afgevlagd en behield de leiding in het klassement.

,,Ik ben supertevreden dat ik zowel in de kwalificatie als in de race met de beste coureurs kon meestrijden'', reageerde Zwolsman, die enige tijd zelfs aan de leiding reed. ,,Ik ga met een goed gevoel terug naar Indianapolis en hoop deze stijgende lijn vast te kunnen houden in de twee resterende races.''

Nicky Pastorelli, een andere Nederlandse coureur in de Champ Car World Series, verscheen niet aan de start vanwege contractperikelen met zijn team Rocketsports Racing.

Meer over