Floyd Mayweather met recordsalaris bestbetaalde sporter

De twee bestbetaalde sporters in de wereld zijn boksers. Floyd Mayweather verdiende in 2015 met 300 miljoen dollar (ruim 266 miljoen euro) het meest, zo blijkt uit de jaarlijkse lijst van de 100 meestverdienende sporters van het zakenblad Forbes. Op de tweede plaats staat zijn rivaal, de Filipijn Manny Pacquiao met 160 miljoen dollar. Pas op de derde plaats komt een voetballer: Cristiano Ronaldo met 'slechts' 79,6 miljoen.

Bokser Floyd Mayweather: 300 miljoen dollar. Beeld ap
Bokser Floyd Mayweather: 300 miljoen dollar.Beeld ap

De honderd topsporters op de Forbes-lijst verdienden in één jaar maar liefst 3,2 miljard dollar, zo'n 2,84 miljard euro. Dit is 17 procent meer dan het afgelopen jaar. De miljonairs zijn actief in 10 sporten. Honkbal is het best vertegenwoordigd in de lijst met 27 spelers uit de Amerikaanse competitie.

Het is de derde keer in vier jaar dat Mayweather de lijst aanvoert. Zijn 300 miljoen, waarvan een flink deel werd verdiend met zijn gevecht in Las Vegas met Pacquiao, is een nieuw record. Het vorige stond op naam van golfer Tiger Woods, in 2008, met 115 miljoen dollar. Behalve hun salaris, prijzengeld en bonussen heeft Forbes ook de inkomsten uit hun lucratieve sponsorcontracten opgeteld.

Vergeleken met de grootverdieners op Wall Street is de bokser echter geen topverdiener. Als Mayweather zijn bedrag op de beurs had binnengehaald, zou hij slechts op de veertiende plaats staan van de bestbetaalde hedgefundmanagers. Mayweather en Pacquiao hebben wel een nieuw record op hun naam staan. Hun treffen was het eerste boksgevecht dat 600 miljoen dollar opbracht. Het tweetal en hun managers mogen hiervan 400 miljoen verdelen.

Manny Pacquiao samen met Floyd Mayweather. Pacquiao was goed voor 160 miljoen dollar. Beeld ap
Manny Pacquiao samen met Floyd Mayweather. Pacquiao was goed voor 160 miljoen dollar.Beeld ap

Messi

Barcelona-ster Lionel Messi moet met zijn 73,8 miljoen dollar genoegen nemen met een vierde plaats. Messi en Ronaldo zijn de enige voetballers in de Top-10. Op de vijfde plaats staat de bestverdienende tennisser: Roger Federer met 67 miljoen. Hoewel golfer Woods al jaren nauwelijks meer presteert, staat hij toch op de negende plek. Tekenend voor zijn sportieve val is dat hij het overgrote deel van zijn miljoenen verdiende met sponsorcontracten en licenties: 50 van zijn 50,6 miljoen dollar.

In de Top-10 staan verder drie NBA-basketballers: LeBron James met 64,8 miljoen, Kevin Durant met 54,1 miljoen en Kobe Bryant met 49,5 miljoen dollar.

undefined

Cristiano Ronaldo is met 79,6 miljoen dollar de bestbetaalde voetballer in de wereld. Beeld epa
Cristiano Ronaldo is met 79,6 miljoen dollar de bestbetaalde voetballer in de wereld.Beeld epa
Meer over