FIFA: duel tussen Saudi-Arabië en Palestina op neutraal terrein

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Saudi-Arabië en Palestina gaat toch op neutraal terrein gespeeld worden. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA woensdag bekend gemaakt. De locatie is nog niet bekend. Het duel zal op 9 november worden afgewerkt.

Saoudi spelers vieren hun goal Beeld afp
Saoudi spelers vieren hun goalBeeld afp

Ondanks een dreigende schorsing van de wereldvoetbalbond weigerde het Saoedische voetbalelftal om donderdag in de Palestijnse stad Ramallah te voetballen. Daar geeft de FIFA nu alsnog gehoor aan. Bert van Marwijk, bondscoach van de Saoedi's, had eerder al aangegeven dat hij niet naar de Palestijnse gebieden wilde afreizen omdat hij dat te gevaarlijk vindt. Hij wees toen op het negatieve reisadvies dat de Nederlandse regering heeft afgegeven voor Palestina. Van Marwijk had daar dinsdag telefonisch niets aan toe te voegen.

De wedstrijd, een Aziatische kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap van 2018, zou eigenlijk op 13 oktober worden gespeeld. Ook toen weigerde Saoedi-Arabië naar Palestina af te reizen. Saoedi-Arabië erkent Israël niet en weigert zijn spelers langs een Israëlische grenspost in de Jordaanvallei te sturen. De Israëliërs controleren de buitengrenzen van de bezette Westoever.

Bert van Marwijk Beeld epa
Bert van MarwijkBeeld epa
Meer over