Feyenoord steviger op derde plek na fortuinlijke winst

Eredivisie

FC Dordrecht 1

Feyenoord 2

Feyenoord doelpuntmaker Roy Makaay omhelst collega Jonathan de Guzman. Beeld anp
Feyenoord doelpuntmaker Roy Makaay omhelst collega Jonathan de Guzman.Beeld anp

Feyenoord heeft zondag de derde plek in de eredivisie verstevigd door fortuinlijk te winnen van FC Dordrecht. Het verschil met nummer 4 AZ is vier punten. Invaller Anass Achahbar kopte in de blessuretijd vogelvrij raak, waarna hij een sprint inzette naar scheidend trainer Fred Rutten. 'Hij is heel belangrijk voor mij geweest', zei Achahbar tegen FOX Sports. 'Hij vertelde me geduldig te blijven. Ik wilde hem iets teruggeven.'

De Rotterdammers begonnen niet overtuigend aan de Krommedijk. Jan Everse, debuterend interim-trainer van Dordrecht, beloofde vooraf Feyenoord aanvallend en met bravoure aan te pakken. De thuisploeg had voor rust het meeste balbezit maar verzuimde te scoren.

Hoewel Feyenoord offensief weinig liet zien, kwam het in de 19de minuut op 0-1 door Elvis Manu. De aanvaller werd volledig vrij gelaten na een voorzet van Jordy Clasie.

Na rust werd het verrassend gelijk: Jeffry Fortes knikte binnen op aangeven van Joris van Overeem. Daarna was het Feyenoord dat op zoek ging naar de winnende, die er kwam via Achahbar. Ook een spectaculaire kopbal van doelman Filip Kurto, ver in blessuretijd, kon het tij niet keren. De poging werd uit de kruising geranseld door collega Kenneth Vermeer.

Meer over