Feyenoord biedt Tsjech Hajek contract aan

Feyenoord biedt de Tsjech Michael Hajek deze week een contract aan. De 18-jarige middenvelder van Sparta Praag mag zelf kiezen voor hoeveel jaar hij in Rotterdam-Zuid wil blijven....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Feyenoord krijgt deze week ook de 21-jarige Braziliaan Gustavo Nery da Silva op proef. Hij speelt voor Sao Paulo.

Elroy Kromheer verruilt FC Zwolle voor het Engelse Reading. De 28-jarige verdediger tekende een contract voor twee jaar. Reading komt uit in de Engelse tweede divisie. Kromheer speelde eerder voor FC Volendam en het Schotse Motherwell. Doelman Peter van der Kwaak vertrok al eerder naar Reading. Hij kwam het afgelopen seizoen uit voor Dordrecht '90.

VVV heeft doelman Rein Baart overgenomen van TOP Oss. De 30-jarige Baart tekende een contract voor een jaar. De eerste divisieclub uit Venlo bedong een optie voor nog een seizoen.

Doelman Khalid Benlahsen tekende een eenjarige verbintenis bij RBC. De 24-jarige keeper was al enige tijd op proef bij de eerstedivisieclub uit Roosendaal. Benlahsen speelde eerder voor Eindhoven en Helmond Sport.

Top Oss heeft Björn Lindenbergh aangetrokken. De 22-jarige verdediger, die eerder speelde voor FC Volendam, kwam uit voor het Belgische Overpelt. Lindenbergh tekende voor twee jaar bij de Brabantse eerstedivisieclub.

Tomas Brolin stopt als profvoetballer. De pas 29-jarige Zweed maakte dat woensdag in Stockholm bekend. Brolin maakte furore in de Zweedse EK-ploeg die in 1992 verraste met een derde plaats. De middenvelder stond vervolgens onder contract bij Leeds en Parma.

Sinds een kuitbeenbreuk in 1994 speelde Brolin niet meer zo goed als ervoor. Zijn laatste werkgever Crystal Palace liet hem in mei weten dat hij kon vertrekken. 'Ik heb er geen zin meer in', liet Brolin woensdag weten.

Meer over