Feyenoord bekijkt situatie Oekraïne van dag tot dag

Feyenoord houdt de veiligeheidssituatie in Oekraïne nauwlettend in de gaten. De Rotterdammers werden vandaag in de play-offs van de Europa League gekoppeld aan FC Zorya Loehansk, dat vlakbij het rampgebied ligt waar enkele weken geleden het toestel van Malaysia Airlines werd neergehaald.

Spelers van Feyenoord nemen een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Beeld pro shots
Spelers van Feyenoord nemen een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.Beeld pro shots

Feyenoord heeft nauw contact met onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, de tegenstander, de KNVB en de UEFA over de situatie in de Oekraïne, zo meldt de club op zijn website. Zorya Luhansk speelde zijn eerste twee duels in de voorronde van de Europa League in de hoofdstad Kiev, waar niet gevochten wordt. Het ligt voor de hand dat Feyenoord daar ook eind augustus de uitwedstrijd zal spelen.

'We monitoren de situatie van dag tot dag, want de situatie van gisteren is niet die van vandaag en zegt al helemaal niets over hoe het er over ruim twee weken zal zijn', aldus algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord.

Feyenoord-trainer Fred Rutten hoopt dat de spelers zich niet met de situatie bezig houden. 'Wij moeten ons volledig moeten focussen op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen ADO Den Haag.'

Eric Gudde. Beeld pro shots
Eric Gudde.Beeld pro shots
Meer over