Federer verliest weer finale Monte Carlo

Het lijkt er op dat het Roger Federer niet gegund is om het tennistoernooi van Monte Carlo te winnen. De Zwitserse toptennisser verloor voor de vierde keer in zijn carrière de finale van het graveltoernooi in Monaco. Dit keer was zijn landgenoot Stanislas Wawrinka te sterk: 4-6 7-6 (5) 6-2.

null Beeld afp
Beeld afp

Federer, als vierde geplaatst, won de eerste set nog met 6-4, maar daarna kwam Wawrinka sterk terug. De Zwitsers hielden elkaar in het tweede bedrijf nog goed in evenwicht, wat uitmondde in een tiebreak. Daarin was Wawrinka de beste. In de derde set liep Wawrinka al snel uit naar een 4-0-voorsprong. Die gaf hij niet meer weg.

De voorgaande keren dat Federer in de finale stond, was het steeds Rafael Nadal die hem de baas was. De Spanjaard won het toernooi vanaf 2005 acht keer op rij. Dat deed hij in 2006, 2007 en 2008 ten koste van Federer. Nadal werd vorig jaar echter onttroond door Novak Djokovic en verloor dit jaar al in de kwartfinale. De weg naar de titel lag dan ook open voor Federer, te meer omdat hij in de halve finale nog op indrukwekkende wijze afrekende met Djokovic. De Zwitser moest dus echter ook in 2014 genoegen nemen met de tweede plek.

Meer over