Update

Federer doet fans plezier

Roger Federer heeft zijn vele fans een plezier gedaan door overtuigend de tweede ronde te bereiken van het tennistoernooi in zijn woonplaats Basel. De Zwitser, de nummer 3 van de plaatsingslijst, versloeg de Fransman Adrian Mannarino maandag in twee sets: 6-4 6-2. De partij duurde een uur en 11 minuten.

Roger Federer.Beeld afp

Voor de 32-jarige Federer is goed presteren voor eigen publiek van groot belang om nog mee te kunnen doen aan de finale van de ATP World Tour, waarin hij jarenlang een vaste kracht was. Door een aantal tegenvallende verrichtingen is de voormalig aanvoerder van de wereldranglijst slechts achtste in de ranking.

Federer heeft landgenoot Stanislas Wawrinka zelfs voor zich, terwijl de Fransen Richard Gasquet and Jo-Wilfried Tsonga hem op de hielen zitten. Hun achterstand is respectievelijk 25 en 90 punten. De titel in Basel, waar ook Gasquet van de partij is, levert er 500 op. Overigens is ook de nummer 9 nog welkom in de eindstrijd in Londen, doordat de Brit Andy Murray (rugoperatie) ontbreekt.

Meer over