FC Utrecht schorst Kali alsnog na incident op training

FC Utrecht heeft Anouar Kali alsnog een schorsing opgelegd na het incident met ploeggenoot Kristoffer Peterson. De middenvelder bezorgde de Zweedse aanvaller een gebroken kaak. Peterson is daardoor zes weken uitgeschakeld.

Anouar Kali wordt uitgefloten tijdens de wedstrijd FC Utrecht tegen PEC Zwolle. Beeld anp
Anouar Kali wordt uitgefloten tijdens de wedstrijd FC Utrecht tegen PEC Zwolle.Beeld anp

Aanvankelijk leek Kali er vanaf te komen met slechts een geldboete. De club legde hem 'de hoogst mogelijke geldboete' op, maar Kali startte gisteren gewoon in de basis in het duel tegen PEC Zwolle. Dit leidde tot grote onvrede en veel kritiek in voetballand. Utrecht heeft Kali nu alsnog voor twee weken geschorst.

Algemeen directeur van Utrecht Wilco van Schaik geeft in een verklaring aan een 'grote inschattingsfout' te hebben gemaakt. 'Moreel gezien is mijn beslissing onjuist geweest. Ik kan mezelf niet meer recht in de spiegel aankijken', aldus Van Schaik.

Kali zou door een schorsing van vijf gele kaarten de wedstrijd van komende woensdag tegen Willem II sowieso al missen. Hij ontbreekt daarna ook tegen PSV en FC Dordrecht in de selectie van trainer Rob Alflen.

Met Kali in de ploeg verloor FC Utrecht gisteren voor eigen publiek. In de Galgenwaard werd het 0-2 voor het PEC Zwolle van trainer Ron Jans. De middenvelder werd voortdurend uitgefloten door de toeschouwers, maar dat heeft Kali niet gemerkt, zei hij na afloop van het duel. 'Dat had ik al verwacht, maar ik heb het niet echt gehoord. Ik was slechts bezig met de wedstrijd, niet met het publiek.'

Volgens Van Schaik stond de oorspronkelijke straf, de hoogst mogelijke geldboete die de club hanteert, niet in verhouding met wat Kali heeft gedaan. 'Ik heb er spijt van dat ik niet direct tot het opleggen van een schorsing ben overgegaan.'

Hieronder het opstootje waarbij Peterson zijn kaak brak. (Beelden RTV Utrecht).

Meer over