FC Utrecht ook te sterk voor Willem II

FC Utrecht heeft zondag ook de tweede competitiewedstrijd in winst omgezet. In Stadion Galgenwaard won de ploeg van Ton du Chatinier met 1-0 van Willem II, de koploper na de eerste speelronde. Verdediger Francis Dickoh zorgde vlak voor rust voor de enige treffer.

ANP

Beide ploegen begonnen gehavend aan het vooral voor rust enerverende duel. De thuisploeg moest het doen zonder Sander Keller, Nana Asare en Jacob Lensky. Bij Willem II vertoeven Frank Demouge en Christophe Gregoire in de ziekenboeg. Beide spelers waren er vorige week bij de uitstekende ouverture van Willem II tegen Vitesse (3-1) nog bij.

Groenendijk zag zijn ploeg ook tegen FC Utrecht fel beginnen. Al na zes minuten had Ronnie Renierse kans op de openingstreffer, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Michel Vorm. Na een wat weifelend begin nam FC Utrecht vervolgens het heft stevig in handen. Dat resulteerde in grote kansen, maar niet in doelpunten. Zo had Ricky van Wolfswinkel in de dertiende minuut de thuisploeg op voorsprong moeten brengen, maar zijn harde schot was recht op doelman Maikel Aerts.

Even later zag Gregoor van Dijk zijn schot van de lijn worden gehaald. Ook Jacob Mulenga kon niet scoren, de kopbal van de Zambiaanse aanvaller spatte op de kruising uiteen. Zes minuten voor rust was het wel raak. Een corner van Dries Mertens werd door Willem II slecht verwerkt, waarna Dickoh van dichtbij de bal kon inschieten: 1-0. Vlak voor rust stuurde scheidsrechter Bas Nijhuis Willem II-trainer Alfons Groenendijk naar de tribune na aanhoudend commentaar op de leiding.

Na rust kende de wedstrijd een ander beeld. FC Utrecht leek genoegen te nemen met de kleine voorsprong en liet de Tilburgers het spel maken. In echt grote kansen resulteerde dat niet. George Mourad had in de 64e minuut de gelijkmaker op zijn voet, maar linksback Mihai Nesu greep net op tijd in. Tien minuten voor tijd had Mulenga de 2-0 voor het inkoppen, maar hij raakte de bal uit een voorzet van Mertens compleet verkeerd. Een slotoffensief van Willem II leverde niets op, waardoor FC Utrecht ook zijn tweede duel van het seizoen met 1-0 won. De mannen van Du Chatinier versloegen vorige week RKC Waalwijk ook met die cijfers en zijn na twee duels nog ongeslagen.

Meer over