FC Utrecht deelt stadionverboden uit na racistische spreekkoren

FC Utrecht heeft dinsdag drie supporters een stadionverbod gegeven. De fans misdroegen zich zondag tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente (4-2).

Supporters of FC Utrecht Beeld photo_news
Supporters of FC UtrechtBeeld photo_news

De fanatieke aanhangers van FC Utrecht, die op de beruchte Bunnikside zitten, maakten zich schuldig aan afsteken van vuurwerk, het gooien van voorwerpen én discriminatie. Mogelijk worden meer supporters de toegang tot het stadion ontzegd, want het onderzoek naar de ongeregeldheden loopt nog.

Het bestuur van FC Utrecht heeft het gehad met een deel van de fanatieke aanhang op de Bunnikside, die vaker voor problemen zorgt. 'Wij zijn hier echt hé-lé-máál klaar mee', zei algemeen directeur Wilco van Schaik maandag al. Hij doelde met name op de racistische spreekkoren van zondag toen de Ghanese speler Thomas Agyepong van FC Twente op de grond lag met een blessure. 'We hebben onze buik vol van die randfiguren die elke keer proberen een mooie voetbalmiddag te verpesten.'

Supporters op de Bunnikside zongen vorig seizoen antisemitische liederen tijdens een thuisduel met Ajax. De KNVB bestrafte dat met een boete van 10.000 euro en oordeelde dat de Bunnikside op 13 december leeg moet blijven als Ajax weer op bezoek komt. FC Utrecht besloot vervolgens dat fans van de Bunnikside het duel met de rivaal uit Amsterdam wel op andere tribunes mogen bekijken. Burgemeester Van Zanen van Utrecht maakte vorige week bekend dat fans van Ajax volgende maand niet welkom zijn in de Galgenwaard.

Thomas Agyepong juicht na de 0-1 tegen FC Utrecht Beeld anp
Thomas Agyepong juicht na de 0-1 tegen FC UtrechtBeeld anp
Meer over