FC Dordrecht moet voor eigen fans genoeg nemen met punt

FC Dordrecht is het winnen even verleerd in de Jupiler League. De koploper moest vrijdag voor eigen fans genoegen nemen met een gelijkspel tegen De Graafschap (1-1). Vorige week hield FC Volendam de lijstaanvoerder nog op 2-2.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

Eindhoven, tot vrijdag de belangrijkste concurrent van FC Dordrecht, kon niet profiteren. De Brabanders ontsnapten thuis tegen FC Volendam aan een nederlaag, dankzij twee treffers in blessuretijd: 3-3.

Eindhoven verloor de tweede plaats op de ranglijst op doelsaldo aan Willem II, dat Fortuna Sittard versloeg (2-1). Beide clubs hebben een achterstand van 6 punten op FC Dordrecht. Bruno Andrade was met twee doelpunten de grote man bij Willem II. Ruud Boymans passeerde bij een voorsprong van 2-0 zijn eigen doelman.

Anco Janssen bracht De Graafschap na 24 minuten verdiend op voorsprong bij FC Dordrecht (0-1). Yoëll van Nieff tekende 4 minuten later uit een vrije trap voor de fraaie gelijkmaker.

FC Volendam speelde in de uitwedstrijd bij FC Eindhoven bijna een uur met 10 man, na een rode kaart voor Kevin Wattamaleo. Toch leidde de club in de slotfase met 1-3, dankzij treffers van Soufiane Laghmouchi (2) en Robert Mühren. Jasper Waalkens scoorde voor de thuisclub, maar miste ook een strafschop. Bij FC Volendam was Leon Tol de schlemiel. Hij scoorde 3 minuten in blessuretijd in eigen doel (3-3).

Almere City worstelde voor eigen publiek bijna een uur met Jong FC Twente. De thuisclub nam afstand nadat Joachim Andersen zijn tweede gele kaart had geïncasseerd. Ricardo Kip, Vincent Janssen en Cees Toet tekenden voor een ruime zege (3-0). MVV Maastricht bleef voor eigen publiek Telstar de baas, met dank aan doelpunten van Danny Schreurs en Tom van Hyfte: 2-0.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots
null Beeld pro shots
Beeld pro shots
Meer over