Fabian van Olphen trefzeker

Quintus heeft zich op de voorlaatste speeldag van de handbalcompetitie als vijfde en laatste ploeg geplaatst voor de kampioensgroep. Tegen naaste concurrent BFC kwam de formatie van coach Jan Alma aan de laatste benodigde punten (21-19)....

In de Van der Voorthal domineerde Quintus in de eerste helft. De Westlanders keken alleen bij 2-1 tegen een achterstand aan. Bart-Jan Jorna en vooral uitblinker Fabian van Olphen (tien doelpunten) waren verantwoordelijk voor de 12-10 voorsprong bij het rustsignaal. Na de pauze kwam BFC door treffers van Blagojce Krstev en Marcel Eurelings snel gelijk en nam zelfs een 15-13 voorsprong.

Nadat Fabian van Olphen vier keer op rij briljant de Limburgse doelman David Polfliet verschalkte, zag het er bij 17-15 goed uit voor Quintus. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte en drie minuten voor het einde kon het nog alle kanten op. Grote broer Patrick van Olphen scoorde in de spannende slotfase een belangrijke treffer. Fabian van Olphen en Rick Bulsing zorgden daarna voor de definitieve beslissing.

Bij de vrouwen kwam het in grote geldzorgen verkerende Swift zaterdag gewoon in actie. De Roermondse formatie versloeg verrassend AAC 1899 met 33-16. Bij Swift vervulde Irina Pusic met veertien doelpunten een hoofdrol.

Het voortbestaan van de Roermondse recordkampioen is nog altijd onzeker. Als Swift na de bijzondere ledenvergadering van komende donderdag besluit zich terug te trekken, heeft dit verregaande consequenties voor het verloop van de competitie. Alle gespeelde wedstrijden van Swift in de reguliere competitie worden dan volgens de reglementen ongeldig verklaard.

Daardoor komt er een nieuwe eindstand en start niet De Volewijckers maar SEW als tweede in de kampioensgroep. De titelverdediger begint aan de play-offs dan tevens met een bonuspunt extra. Om aan vijf teams te komen wordt Hellas als de nummer zes overgeheveld van de degradatiegroep naar de kampioensgroep.

Meer over