Update

F1 of niet? Van der Garde wacht nog steeds

Het geduld van autocoureur Giedo van der Garde wordt danig op de proef gesteld. De Nederlander weet nog altijd niet of hij dit jaar voor het team van Caterham in de Formule 1 rijdt. De Britse renstal stelt de beslissing steeds weer uit, laat zijn belangenbehartiger weten.

Giedo van der Garde. Beeld reuters
Giedo van der Garde.Beeld reuters

'Ik kan niet meer melden dan dat de gesprekken met Caterham nog steeds lopen. Maar er zijn meerderde kandidaten voor het tweede stoeltje', meldde Van der Gardes zaakwaarnemer vandaag.

Van der Garde, die afgelopen jaar naar tevredenheid als test- en reserverijder fungeerde, heeft concurrentie van onder anderen de Rus Vitali Petrov, de Fin Heikki Kovalainen en de Braziliaan Bruno Senna. De Fransman Charles Pic werd in november al vastgelegd als eerste rijder.

Petrov
Petrov lijkt de grootste tegenstrever van Van der Garde. De Rus reed in 2012 voor Caterham en presteerde goed in de slotrace van het jaar. Hij is bovendien commercieel interessant voor het team, omdat in 2014 Rusland een formule 1-race krijgt in Sotsji.

Ook Force India moet nog altijd zijn tweede coureur aanwijzen, terwijl over een maand alweer de eerste officiële testraces voor de koningsklasse staan geprogrammeerd. De Schot Paul di Resta is zeker van zijn stoeltje, de Fransman Jules Bianchi en de Duitser Adrian Sutil lijken de voornaamste kandidaten voor het tweede stoeltje.

Meer over