Eredivisie trapt af in Heerenveen

De eredivisie opent vrijdagavond in Friesland haar deuren. Om 20.45 uur beginnen SC Heeerenveen en Roda JC in het Abe Lenstra Stadion aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Richard Liesveld fungeert als scheidsrechter.

Voor bekerwinnaar Heerenveen is het al de tweede officiële wedstrijd van de nieuwe jaargang. De Friese ploeg, die vorig seizoen als vijfde eindigde, speelde vorige week zaterdag in Amsterdam tegen landskampioen AZ om de Johan Cruijff Schaal. Met een zware nederlaag (1-5) keerden de manschappen van coach Trond Sollied terug naar huis.

Doelman Kenny Steppe kan zich tegen Roda JC niet revancheren voor de valse start in de ArenA. De Belgische keeper heeft tijdens de training een breuk in een middenhandsbeentje opgelopen. Hij is zes weken uitgeschakeld.

Roda JC ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan degradatie naar de eerste divisie. Met een aantal nieuwe spelers, onder wie Eric Addo, Laurent Delorge, Harrie Gommans en Mads Junker, hoopt de aangebleven trainer Harm van Veldhoven op betere prestaties. Technisch directeur Martin van Geel voegde donderdag ook de Deen Morten Skoubo, op huurbasis van FC Utrecht, nog toe aan de Limburgse selectie.

In de afgelopen vier seizoenen pakte SC Heerenveen op eigen veld steeds drie punten tegen Roda JC.

SC Heerenveen (ANP) Beeld
SC Heerenveen (ANP)
Meer over