Engels voetbal: United steviger op tweede plaats

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft de zegereeks in de Premier League zondag voortgezet. Birmingham City werd met 3-0 verslagen door treffers van Ryan Giggs (2x) en Wayne Rooney. Ruud van Nistelrooij begon wederom op de reservebank. In de 73e minuut viel de Nederlandse spits in.

De supporters op Old Trafford staan duidelijk achter de Oranje-international, die nu al geruime tijd genoegen moet nemen met een reserverol. Toen Van Nistelrooij uit de dug-out werd gestuurd voor zijn warming-up, werd hij luid toegezongen vanaf de tribunes. Datzelfde tafereel herhaalde zich toen de spits daadwerkelijk inviel.

Het kwartier dat Van Nistelrooij mee mocht doen, toonde hij een behoorlijke gretigheid. Een keer vlagde de grensrechter de oud-PSV'er terug voor buitenspel. Even later maakte Rooney de 3-0. Dat doelpunt was voor de statistieken. De spanning was na een kwartier al verdwenen uit de wedstrijd. Na twee minuten opende Giggs al de score. Tien minuten later was hij weer trefzeker, na knap aangeven van Rooney.

Overige ploegen

Manchester United verstevigde door de overwinning de tweede plaats. De ploeg van manager Alex Ferguson heeft 66 punten, twaalf minder dan koploper Chelsea. Manchester heeft twee punten meer (en twee wedstrijden minder gespeeld) dan nummer drie Liverpool, dat zaterdagmiddag op Anfield Road de derby tegen Everton met 3-1 won. Dat gebeurde grotendeels met tien man. Sterspeler Steven Gerrard kreeg na ruim een kwartier twee gele kaarten binnen een minuut. In de slotfase werd het personele evenwicht hersteld toen Evertons Nederlandse invaller Andy van der Meyde ook rood kreeg voor een elleboogstoot. Bij Liverpool keek Jan Kromkamp opnieuw de gehele wedstrijd van de bank toe.

Koploper Chelsea won zonder zich druk te maken met 2-0 van Manchester City, ernstig gehandicapt door het blessureleed van onder anderen Samaras. Didier Drogba besliste het duel al voor rust met twee doelpunten. City werd helemaal kansloos toen Distin in de 45e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Jerrel Hasselbaink eiste zondag een hoofdrol voor zich op bij zijn club Middlesbrough. In het met 4-3 gewonnen duel tegen Bolton Wanderers scoorde hij twee keer. Een doelpunt viel uit een strafschop. Middlesbrough heeft afstand genomen van de degradatiezone. De wedstrijd Portsmouth - Arsenal werd zaterdag afgelast wegens de wateroverlast op het veld.

Meer over