Engels voetbal: Rooney leidt United naar zege

MANCHESTER (ANP) - Aanvaller Wayne Rooney leidde Manchester United zondagmiddag tijdens het thuisduel met Newcastle United naar een eenvoudige zege: 2-0. De spits zorgde binnen twaalf minuten voor een veilige voorsprong.

Van Nistelrooij, met negentien treffers topscorer in de Premier Leugue, vervulde opnieuw een bijrol. Hij mocht pas na 75 minuten invallen. Manchester United staat tweede op de ranglijst. De club heeft vijftien punten minder dan koploper Chelsea dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Arsenal won van Liverpool (2-1). Henry opende de score waarna Garcia gelijkmaakte. Henry maakte ook de winnende treffer voor Arsenal. Bergkamp speelde alleen de laatste twintig minuten mee. Kromkamp werd bij Liverpool in de rust gewisseld.

Collins John maakte in de wedstrijd Everton - Fulham het enige doelpunt voor de bezoekers in een wedstrijd die in 3-1 eindigde. In de 86e minuut verzilverde de spits bij een 3-0-achterstand een strafschop. Bij Everton zat doelman Sander Westerveld het hele duel op de bank. Andy van der Meyde viel in de 83e minuut in.

Meer over