Engels voetbal: Chelsea voorbij Tottenham

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft zaterdagmiddag revanche genomen voor de uitschakeling in de Champions League. De Engelse koploper won op eigen veld met 2-1 van subtopper Tottenham Hotspur.

De ploeg van Mourinho maakte de winnende treffer ver in blessuretijd. Pas na bijna twee extra minuten maakte William Gallas het beslissende doelpunt.

Arjan Robben

Chelsea moet het in eigen competitie, waarin de ploeg nog altijd een straatlengte voorsprong heeft op de concurrentie, de komende wedstrijden stellen zonder Arjen Robben. De Nederlandse aanvaller is geschorst en moet nog twee competitieduels en een wedstrijd uit de kwartfinales van de FA Cup missen. Bij Tottenham Hotspur speelde Edgar Davids de hele wedstrijd op het middenveld.

Chelsea nam al vroeg in de wedstrijd de leiding. In de veertiende minuut maakte Mickael Essien de openingstreffer. Vlak voor de pauze nam Jermaine Jenas de gelijkmaker voor zijn rekening. Het duurde vervolgens tot in de extra tijd voordat Gallas met een hard schot van 25 meter de drie punten voor Chelsea veiligstelde en daarmee de uitschakeling in Europa tegen FC Barcelona enigszins verzachtte.

Collins John maakte in de wedstrijd Everton - Fulham het enige doelpunt voor de bezoekers in een wedstrijd die in 3-1 eindigde. In de 86e minuut verzilverde de spits bij een 3-0-achterstand een strafschop. Bij Everton zat doelman Sander Westerveld het hele duel op de bank. Andy van der Meyde viel in de 83e minuut in.

Meer over