Engels voetbal: Bolton verslaat Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Bolton Wanderers heeft zaterdag voor eigen publiek de opmars van Liverpool gestuit. De tegenstander van PSV in de Champions League verloor met 2-0.

Dirk Kuijt startte in de basisformatie maar werd na 49 minuten gewisseld. Boudewijn Zenden speelde alleen het laatste kwartiertje voor Liverpool. Bolton Wanderers dankte de zege aan treffers van Gary Speed (dertigste minuut) en Ivan Campo (51e minuut).

Vooral door de inbreng van Robin van Persie won Arsenal van Charlton Athletic. De Nederlandse international nam in de door de Gunners met 2-1 gewonnen wedstrijd de twee treffers voor zijn rekening. Koploper Chelsea verspeelde twee punten door thuis gelijk te spelen tegen Aston Villa (1-1).

Chelsea

Chelsea had kennelijk meer dan Arsenal last van de inspanningen eerder in de week in de Champions League. De formatie van José Mourinho verkreeg door een doelpunt van Didier Drogba tegen Aston Villa al na drie minuten een voorsprong, maar gaf de flitsende start geen vervolg.

Op slag van rust maakte Gabriel Agbonlahor gelijk. Arjen Robben was bij Chelsea basisspeler. In de 68e minuut werd hij vervangen door Salomon Kalou. Khalid Boulharouz zat de hele wedstrijd op de bank.

Everton

Everton liet de kans na de voorlopige tweede plaats te klimmen in de slotminuut ontglippen. Vier minuten in extra tijd maakte Micah Richards gelijk voor Manchester City. Andrew Johnson had Everton in de 44e minuut op voorsprong gezet. Andy van der Meyde zat bij de club uit Liverpool op de bank.

Manchester United en Portsmouth kunnen zondag op gelijke hoogte met Chelsea komen, als ze hun wedstrijd winnen. United speelt tegen Newcastle, Portsmouth bezoekt Tottenham.

Meer over