Elson gaat in NBA verder bij Utah Jazz

Francisco Elson zet zijn basketbalcarrière in de NBA zo goed als zeker voort bij Utah Jazz. De 34-jarige Rotterdammer vliegt begin volgende week naar de Verenigde Staten om de laatste details van zijn contract te regelen.

ANP

Elson, die de laatste jaren kampte met veel blessures, moet dinsdag nog wel de medische keuring ondergaan. Dat liet de basketballer zaterdag weten.

Elson speelt sinds 2003 in de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld. Via Denver Nuggets belandde de 2,13 meter lange center in 2006 bij San Antonio Spurs, waarmee hij een jaar later kampioen van de NBA werd. Elson kwam daarna uit voor Seattle SuperSonics, Milwaukee Bucks en Philadelphia 76ers. De manager van de Nederlander is een contract voor onbepaalde tijd overeengekomen met Utah Jazz, dat afgelopen seizoen in de play-offs werd uitgeschakeld door Los Angeles Lakers.

Op zoek

Utah Jazz was op zoek naar een ervaren center omdat vaste kracht Mehmet Okur vanwege een achillespeesoperatie enige tijd aan de kant staat. De NBA begint volgende maand.

Dan Gadzuric, de tweede Nederlander in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie, speelt dit seizoen voor Golden State Warriors. Henk Norel blijft voorlopig in de Spaanse competitie spelen bij Joventut de Badalona. Het grootste talent van Nederland wil meer ervaring opdoen voordat hij de overstap naar de Verenigde Staten maakt. De NBA-rechten van Norel zijn in handen van Minnesota Timberwolves.

Meer over