EK onder 21: Servië ook zeker van Peking

NIJMEGEN (ANP) - Servië heeft zich in navolging van Jong Oranje geplaatst voor de halve finales van de Europese titelstrijd onder 21 jaar en de Olympische Spelen in Peking. De Servische ploeg versloeg donderdag in Nijmegen Tsjechië met 1-0.

De enige treffer viel in de slotseconde. Bosko Jankovic tekende voor het bevrijdende doelpunt. Voor Jong Servië was het de tweede zege. De ploeg verraste eerder op het toernooi in Nederland de Italiaanse jeugdploeg met 1-0.

Engeland leek tegen Italië na een half uur een grote kandidaat Servië naar de halve eindstrijd te volgen. De Engelsen, die in elk geval niet naar Peking gaan, namen een snelle voorsprong van 2-0. David Nugent en Lita waren de doelpuntenmakers voor het team van Stuart Pierce. Engeland, dat in het eerste duel gelijkspeelde tegen Tsjechië, speelde fris en aanvallend.

Spanning

Italië vocht echter terug. Chiellini zorgde na 35 minuten voor de 2-1 en daarmee had Italië in de tweede helft in elk geval nog uitzicht op een beter resultaat. Alberto Aquilani tekende in de 69e minuut met een afstandsschot voor de gelijkmaker, waarbij doelman Carson geen geweldige indruk achterliet.

De ontknoping in groep B wordt zondag spannend. Italië (een punt) neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Tsjechië (een punt), Engeland (twee punten) treft het al geplaatste Servië.

Meer over