Egypte opnieuw geen partij voor Oranje-hockeyers

Het Nederlands mannenhockeyelftal heeft Egypte opnieuw makkelijk verslagen. De tweede en laatste ontmoeting met het thuisland eindigde in Caïro in een 5-1-overwinning....

Van onze sportredactie

Bram Lomans opende de score en benutte de enige strafcorner van de wedstrijd. De weer in de spits spelende Teun de Nooijer (2), Piet Hein Geeris en Remco van Wijk maakten het kwintet vol terwijl Adnan de eer redde voor Egypte. Afgelopen vrijdag had het Nederlands elftal de Egyptenaren al met 4-1 verslagen.

Tijdens de oefentrip speelt Oranje nog twee wedstrijden tegen Duitsland. Komende dinsdag kan het Nederlands elftal revanche nemen voor de verloren EK-finale in Padova. Het wordt de eerste serieuze testcase in het land van de pyramides want Egypte kun je met 3600 beoefenaars en drie kunstgrasvelden nauwelijks een serieus hockeyland noemen.

De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika met 4-0 gewonnen. Bij rust stond Oranje al met 3-0 voor door doelpunten van Mijntje Donners, Dillianne van den Boogaard (strafcorner) en Julie Deiters. In de tweede helft scoorde alleen Ageeth Boomgaardt nog, uit een strafhoekslag.

Van 't Hek had na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Groot-Brittannië zijn tactiek enigszins aangepast. 'We hebben wat behoudender gespeeld. Dit ging uitstekend.'

Meer over