Update

Eerste misstap Standard Luik

Standard Luik kan in de Belgische competitie na de tiende speelronde niet langer bogen op de maximale score. De koploper leed zondagavond de eerste nederlaag van dit seizoen in de topper tegen Zulte Waregem, dat in eigen stadion aan één doelpunt voldoende had: 1-0. Door het verlies is Club Brugge, dat zaterdag al won van Leuven (1-0), Standard tot op een punt genaderd.

Teamfoto Standard Luik. Beeld pro shots
Teamfoto Standard Luik.Beeld pro shots


De IJslander Ólafur Skúlason zorgde met een rake kopbal een kwartier voor tijd voor de beslissing. Standard, dat pas het vierde tegendoelpunt incasseerde, verloor daarna ook nog de Braziliaanse verdediger Kanu. Hij ontving in de slotfase zijn tweede gele kaart en mocht iets eerder dan zijn teamgenoten gaan douchen. Zulte handhaafde zich door de zege op de derde plaats, 4 punten achter Standard en 3 achter Club Brugge.

Club had alle moeite 3 punten bij te schrijven. Dankzij Vadis Odjidja-Ofoe werd het 1-0 tegen Leuven. Maxime Lestienne pakte vlak na rust twee gele kaarten, waarna Leuven niet wist te profiteren van de overtalsituatie.

Anderlecht leed thuis een smadelijke nederlaag tegen middenmoter Kortrijk (0-1), dat voorheen nimmer in competitieverband wist te winnen bij de Brusselaren. De Kroaat Ivan Santini maakte in de blessuretijd van de eerste helft het enige doelpunt. Trainer John van den Brom haalde verdediger Bram Nuytinck zo'n 20 minuten voor tijd naar de kant en bracht ook Demy de Zeeuw nog in, maar het mocht niet baten voor de thuisploeg.

Anderlecht zag het Racing Genk van Mario Been passeren op de ranglijst. Genk klom naar de vierde plaats dankzij een 2-1 zege bij AA Gent, dat nog wel met een voorsprong ging rusten. Trainer Stanley Menzo en verdediger Arjan Swinkels wonnen met Lierse SK van Bergen (2-1), waardoor hun ploeg opklom naar de tiende plaats.

Meer over