Één overwinning scheidt Ferrer van derde toernooizege

De Spaanse tennisser David Ferrer gaat zondag op voor zijn derde toernooizege van dit seizoen. De nummer 3 van de wereld had zaterdag in de halve eindstrijd van het hardcourttoernooi in de Zweedse hoofdstad Stockholm een langere adem dan zijn Letse opponent Ernests Gulbis: 3-6 6-4 6-1. De partij duurde iets meer dan twee uur.

Beeld anp

Gulbis, eerder deze week verantwoordelijk voor de uitschakeling van Igor Sijsling, was in de beslissende set kansloos. De als eerste geplaatste Ferrer serveerde uitstekend en stond geen enkel breakpunt toe, terwijl Gulbis vooral kwetsbaar bleek op zijn tweede service.

De Spanjaard stuit in de finale op Grigor Dimitrov, die voor de tweede keer dit seizoen de finale van een ATP-toernooi bereikte. De 22-jarige Bulgaar, 28e op de wereldranglijst, had eveneens drie sets nodig tegen de Fransman Benoît Paire: 4-6 6-2 6-2. Dimitrov verloor in februari de eindstrijd van het toernooi in Montpellier van Richard Gasquet. Ook in Belgrado kon hij vorig jaar de laatste stap richting de titel niet zetten tegen Andreas Seppi.

De statistieken tegen Ferrer bieden de Bulgaar vooraf evenmin houvast. Hij won in de drie eerdere ontmoetingen slechts eenmaal een set.

Meer over