Ecclestone ergert zich aan claim van 400 miljoen

Bernie Ecclestone heeft een schadeclaim van 400 miljoen dollar aan zijn broek hangen, maar de Formule 1-baas peinst er niet over uit eigen beweging te betalen. 'Het ergert me alleen maar, al die onzin waarvoor ik zou moeten boeten', zegt de bijna 82-jarige Brit in de Daily Telegraph.

null Beeld epa
Beeld epa

Ecclestone is al geruime tijd in opspraak door zijn rol in de smeergeldzaak rond de verkoop van aandelen van de Formule 1 in 2005. Die affaire leidde in Duitsland al tot een gevangenisstraf van 8,5 jaar voor Gerhard Gribkowsky wegens het aannemen van steekpenningen. Die voormalige bankier was destijds namens de Bayerische Landesbank verantwoordelijk voor de verkoop van de aandelen en verzweeg een miljoenenbetaling door Ecclestone.

De Brit heeft als getuige in de zaak bekend dat hij Gribkowksy miljoenen euro's heeft betaald om hem stil te houden. De bankier dreigde namelijk de Britse belastingdienst in de deal te betrekken en dat zou Ecclestone mogelijk miljarden hebben gekost. 'Ik ben al 3 jaar verdacht, maar ik wacht nog altijd op de dagvaarding. Maar wat er ook gebeurt, ik blijf gewoon de baas van de Formule 1.'

Meer over