Dynamo werpt lusteloosheid snel af

Landskampioen Dynamo moet de aandacht de komende weken verdelen tussen de competitie, waarin de ploeg na twaalf wedstrijden nog steeds ongeslagen is, en de Champions League, waarvoor de club uit Apeldoorn zich voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft weten te kwalificeren....

Van onze volleybalmedewerker

AMSTELVEEN

De ploeg leek zaterdagmiddag in Amstelveen nauwelijks gemotiveerd voor het treffen met AMVJ. Die lusteloosheid brak Dynamo in de eerste set op. Tot zijn eigen verbazing zag Geert Trompetter vanaf de bank zijn pupillen met 15-10 zegevieren. Het betekende pas het vijfde setverlies voor Dynamo in de competitie.

Tot veel meer was AMVJ voor de eigen fans niet in staat, want vervolgens ontwikkelde de wedstrijd zich toch volgens het gebruikelijke scenario. Met 15-3, 15-6 en 15-3 stelde Dynamo, dat opnieuw optrad zonder de geblesseerde international Van Es, orde op zaken.

De Apeldoornse ploeg kan zich nu weer gaan richten op het Europese avontuur, Daarin wacht woensdag de uitwedstrijd tegen Nafta VPK Bratislava, de kampioen van Slowakije.

In Nederland maakten ook VC Nesselande en Zwolle geen fouten. Brevok en Sudosa verloren de thuisduels tegen de nummers twee en drie van de ranglijst met 3-0. In de competitie bij de vrouwen is Pollux, net als Dynamo bij de mannen, na twaalf ontmoetingen nog ongeslagen.

In Oldenzaal werd Martinus met 3-0 verslagen. AMVJ volgt op vier punten van Pollux na de eenvoudige overwinning op het nog puntloze Zaanstad.

Meer over