Dynamo blijft steken op vijfde plaats in Maaseik

De volleyballers van Piet Zoomers/Dynamo hebben het internationale toernooi van Maaseik afgesloten met een zege, de eerste. De Nederlandse kampioen uit Apeldoorn versloeg zondag Levski Sofia in de strijd om de vijfde plaats met 3-1 (25-21, 23-25, 25-19, 25-15)....

VfB Friedrichshafen won het evenement. De Duitse ploeg, waar in het nabije verleden de Nederlandse international Marko Klok veel succes had, versloeg in de finale de Russische kampioen Belogorie Belgorod met 3-2. De derde prijs was Czestochowa. De Poolse club troefde gastheer Noliko Maaseik, waar Klok via een kort geding probeert weg te komen, met 3-1 af.

De Nederlandse kampioen was het toernooi begonnen met twee nederlagen. De titelhouder van Rusland, Belogorie Belgorod, en het Duitse Friedrichshafen waren een maatje te groot voor de Apeldoornse ploeg, tweemaal 3-0. Dynamo kon Belgorod, het speeltje van de Russische bondscoach Sjipoelin, alleen in de eerste set bedreigen.

Zaterdag verloor Dynamo opnieuw, nu met 3-1 van de Poolse club Czestochowa. De setstanden in het spannende duel waren 25-20, 17-25, 27-25, 27-25.

Meer over