Dubbel succes voor België in proftennis

België kende dit weekeinde een dubbel succes in het toptennis. Kim Clijsters zegevierde in Warschau en Olivier Rochus in München....

Kim Clijsters, de nummer 2 van de wereld, behaalde in de hoofdstad van Polen de eerste zege dit jaar. Haar laatste dateerde van oktober 2005 in Hasselt. In Warschau versloeg zij in de finale de Russin Svetlana Koetsnetsova in een uur en 24 minuten. Het was de vijfde ontmoeting tussen beiden. Clijsters was voor de vierde keer de sterkste.

In München was de finale van het ATP-toernooi een Belgische aangelegenheid. Olivier Rochus, de jongste van de tennissende broers, versloeg Kristof Vliegen met 6-4, 6-2.

Voor Rochus was het de tweede zege bij de ATP, na Palermo in 2003. Hij bezorgde België de vijfde internationale titel in de historie. De andere drie kwamen op naam van Xavier Malisse (Delray Beach 2005) en Filip Dewulf (Wenen 1995 en Kitzbühel 1997). Bij de vrouwen behaalde België met Henin en Clijsters een veelvoud aan toernooizeges.

De eerste volledig Chinese tennisfinale uit de geschiedenis is zondag in Estoril gewonnen door Jie Zheng. De 22-jarige speelster kreeg de zege toegewezen nadat haar één jaar oudere landgenote bij 6-7, 7-5 had opgegeven met een blessure aan het bovenbeen.

Voor Jie Zheng was het de tweede toernooizege, na Hobart 2005. Zij verdiende in Estoril 22.900 dollar.

De mannenfinale in Estoril pakte uit zoals de plaatsinglijst dit voorschreef. De Argentijn David Nalbandian, als eerste geplaatst, versloeg de Rus Davidenko, die als tweede was ingedeeld. Uitslag: 6-3, 6-4.

Meer over